Gårdagens middag.

Som jag sagt innan hade vi bjudit över ett par vänner igår som vi vet är ganska långt gångna i sin graviditet.
 
Det gick faktiskt över förväntan, men vi visste ju innan att de var gravida, så vi blev inte tagna på sängkanten. Visst det blev mycket gravidsymptom som avhandlades.
Eftersom att andra personer i hennes omgivning har haft det svårt så tar dom inte sin graviditet för givet, och de säger liksom inte att det bara är att skaffa barn.
 
Gick i och för sig bara och väntade på att frågan om när vi ska skaffa skulle dyka upp. Måste säga att den frågan, när den kom, lyftes fram väldigt fint. Den ställdes som om vi planerade att skaffa inom snar framtid.
 
Vi hade ju redan i förväg bestämt att säga som det är om frågan lyftes, och när den nu gjorde det så var det bara att lägga korten på bordet. För frågar man, ska man vara beredd på att höra svaret även om det kanske inte är positivt. 
 
Jo, om våra planer hade gått som vi velat hade vi snart haft en 1åring. Lite jobbigt blev det och rösten bar inte riktigt, för när man säger det så blir man lite mer medveten om det själv. Försvarsmekanismerna lossnar lite då, och det blir på något sätt mer verklighet.
 
Det som var så skönt var att dom inte blev obekväma utan frågade om vi skulle söka hjälp eller vad som kom att hända nu, så då berättade vi allt och det verkade faktiskt som att dom förstod. Vi fick inga kommentarer som; tänk inte på det så går det, eller det kommer, ni har ju gott om tid på er.
 
Det är fantastiskt skönt att ha så fina vänner som finns där och stöttar. Som förstår att längtan är så jobbig så att man inte vet var man ska ta vägen.
 

Kommentarer
Postat av: Fertilitetsresresa

Vad skönt att det gick bra!
Jag reagerar helt olika beroende på hur "frågan" ställs: Hatar tex "Vill inte ni ha barn?" denskiljer sig ofantligt jämfört med frågan "Vill ni ha barn?"...

Svar: Precis, har helt och hållet att göra med hur. Det avgör ifall man fäller alla taggar utåt eller inte. Kram
K
Mot ett liv

2012-12-30 @ 19:42:48
URL: http://fertilitetsresa.blogg.se
Postat av: Christina

Vad skönt att det gick bra!
Det är verkligen guld värt att ha vänner som kan prata sakligt om allt utan att ge massor av "goda råd".

Gott nytt år! Jag håller med dig, 2013 får bli vårt lycko-år.
Kram!

Svar: Ja, sådana vänner ska man hålla hårt i. Håller alla tummar för detta året.
Kram
K
Mot ett liv

2012-12-31 @ 14:18:46
URL: http://carumcarvi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0