130226, dagen äggplock

Ska böra med att tacka er alla så mycket för att n ihöll tummarna för oss, det hjälpte verkligen.
 
Klockan ringde kvart i sex i morse, och eftersom att jag inte fick äta någon frukost kunde jag snooza ytterligare en kvart så att maken fick äta frukost själv. Kvart över sju var det dags att hoppa in i bilen och köra till Malmö, såklart hade vi ju turen att åka lite innan rusningen så det var inga problem med att hinna.
 
Kvart i åtta ringde vi på dörren hos CuraÖresund, efter att ha anmält oss blev vi invisade på vårt rum. Rummet var väldigt mysigt med stor säng, egen toalett, fotölj, tv och radio. Jag fick direkt klä om till en mycket sexig klänning.
 

Har för mig att den var i storlek XL, så den var verkligen rymlig. Efter att vi hade installerat oss kom sköteskan in och gav mig min frukost, denna bestod av två alvedon, en stesolid (lugnande) och en liten mugg vatten. Mannen fick sen följa med in i ett annat rum för att lämna sitt bidrag. Under tiden hann jag bli lagom slö i huvudet och fick en venflon i armvecket där ännu bättre smärtstillande skulle ges.
 
Doktorn kom också in och hälsade, undrade hur jag mådde och informerade att om jag tyckte att ingreppet gjorde ont skulle jag bara säga till för dom hade massor med smärtstillande, och som han uttryckte det: vi slösar gärna.
 
På lite halvvingliga ben gick jag några minuter senare med man och barnmorska in i operationssalen, jag fick snygga blå plastskydd på fötterna och manken fick en rock och andra skor på sig. Något osmidig kravlade jag min upp i gynstolen. Fentanyl (morfinliknande preparat) sprutades i armen på mig och jag blev grymt snurrig i huvudet, det var lite obehagligt då det var svårt att hitta fokus. Kändes som den värsta fyllan man kan tänka sig. Men effektivt var det.
 
Det blev först tvätt och sen lokalbedövning innan det kördes igång. I rummet fanns det två stora tv-skärmar uppe vid taket där man på den ena kunde se vad som hände och hur äggblåsorna en efter en tömdes. Den andra var kopplad till mikroskopet på lab så att man kunde se när de letade och hittade äggen. Det gick undan och hela ingreppet tog 15-20 min. När han stack i vissa blåsor gjorde det lite ont, men inte mer ä att det gick att hålla ut. Jag bad inte om mer smärtlindring då jag tyckte jag var tillräckligt yr, och jag beydde mig faktiskt inte om att det kändes lite.
 
När själva ingreppet var klart fick vi direkt veta att de hade hittat 14 st ägg men de hade inte gått igenom alla rören än. Yr reste jag mig upp och blev stöttad av doktorn tillbaka till rummet.
Väl där somnade både jag och mannen, efter en halvtimme kom barnmorskan in för att höra hur det var och att jag nu fick äta frukost.
FY, vad gott det var! Då var klockan halv 11. Efter den här fantastiska måltid (knäckebröd och te) somnade jag en stund till.
 
Vi fick senare veta att de totalt hade fått ut 19 ägg och ett väldigt fint spermaprov :) Då de fått ut så många ägg rekomenderade dom inte att jag går och jobbar imorgon så jag har redan ringt och sjukat mig, just av anledningen att blåsorna igen kommer att fyllas med vätska. Sen vi kom hem har jag bara sovit och ätit alvedon med jämna mellanrum för nu har jag väldigt ont. Kan inte sitta ner utan bara ligga och gå långsamt, så det käns som ett klokt val att stanna hemma från jobbet, jag kan ju inte riktigt ligga ner på lab och jobba.
 
Vi fick tid för insättning på torsdag kl 13.15 så nu håller vi tummarna för att det blir många fina embryon, nu är det ju makens simmares tur att jobba lite.
 
Kram på alla er fantastiska människor som stöttar oss.
 
ett litet ägg fanns i fönstret för inspiration :)

Kommentarer
Postat av: Fiffig

Grattis till er fina skörd!! Visst måste guldägget finnas där någonstans :-)
Vila nu ordentligt!
Kram!

Svar: Ja, det måste ju göra det, känns som om vi har oddsen på vår sida för en gång skull :)Sängen, katterna, netflix och datorn blir mina vänner ikväll och imorgon.
Kram
K
Mot ett liv

2013-02-26 @ 18:15:23
URL: http://fiffig.bloggo.nu
Postat av: PiOmiO

Grattis !! Riktigt bra skörd! Blir det ICSI? eller befruktar spermierna äggen själv?
Ta hand om dig nu,! Hoppas maken skämmer bort dig ordentligt!
KRAM**

Svar: Provet såg så bra ut så dom små simmarna ska sköta jobbet själva. Det har han verkligen gjort, är på möte nu men han är så gullig och var guld värd på plocket. Höll mig i handen hela tiden <3
Kram
K
Mot ett liv

2013-02-26 @ 18:51:53
URL: http://www.piomio.blogg.se
Postat av: Emma

Så roligt grattis :) skönt att äggplocket gick bra och håller med dig, jag hade också ont då och då under ingreppet men det gick att härda ut och tyckte det var onödigt att be om mer smärtlindring då jag hellre kände lite än blev illamående och yr av smärtlindringen.
Mina 3 katter var för goa både igår och idag, de har hållt sig vid mig hela tiden och känner väl av att man varit iväg och gjort något. Netflix går runt här hemma med :)

Jag mådde rätt dåligt efter också, även idag, fick sjuka mig och har fortf ont. Kan sitta en stund men sen måste jag lägga mig ner. Men då är det kanske för att de fick ut så många ägg då ? De sa inget om det men de fick ju ut 18 stycken.

Hoppas ditt onda släpper snart.
Kram

Svar: Katterna är helt underbara, dom ha legat vin magen och fungerat som värmedynor till mig. Till mig sa dom att jag kunde få ont och inte borde jobba imorgon eftersom det var så många ägg. Vi hade ju nästan lika många så det bör ju vara samma i ditt fall, får se om det blir jobb på torsdag. Fast då är det dags för återföring. När får du tillbaka ditt?
Vad kul att vi förhoppningsvis kan följas åt under ruvandet.
Hoppas att du blir helt av med det onda snart.
Kram
K
Mot ett liv

2013-02-26 @ 19:10:24
Postat av: Sofia

Åh,vad härligt att ni fick ut så många :) hoppas att du inte drabbas av överstimulering nu då och mår kass. Lika snyggt nattlinne där ser jag men jag saknade de snygga långa strumporna på din bild :P vila på och samla kraft till återförandes nu :)
Kram

Svar: De tog inga prover alls på mig så jag kan ju hoppas att jag sitter säkert för överstimulering. Haha, jag slapp de snygga strumporna, fick ju istället blåa plastskydd sen, nästan lika sexigt det.Det är ryggläge i sängen med datorn och katterna som gäller nu, så skönt att ha levande värmedynor bredvid sig.
Kram
K
Mot ett liv

2013-02-26 @ 19:46:28
URL: http://www.thewaytoyou.blogg.se
Postat av: Emma

Ja det är dem verkligen, de vakar över en visar att dem är där :)
Jag skulle ringa igen imorgon för att få reda på när återföringen blir men killen jag pratade med sa att vi fick förbereda oss på att det kan bli imorgon em. Blir det inte imorgon borde det ju bli på torsdag.

Ja det är verkligen kul :)

Kram

Svar: Vad roligt och spännande om det blir imorgon, kan tänka mig att du räknar timmarna till telefonsamtalet :)Kram
K
Mot ett liv

2013-02-26 @ 20:08:20
Postat av: Hannanas

Vad skönt att de fick ut så många ägg!! Förhoppningsvis får ni många befruktade också =)
Håller med Sofia ovan, hoppas att du slipper överstimulering. Det är inte roligt!

Svar: Det hoppas vi också på :-) Usch nej överstimulering vill jag gärna slippa. Hur märker man ifall man drabbats av det? Kram
K
Mot ett liv

2013-02-26 @ 21:23:24
URL: http://minbebis.com/blogg/hannanas/
Postat av: Elin

Det där lät ju helt fantastiskt! De kan inte annat än bli fina embryon :)
Grattis och hoppas smärtan släpper, har hört att mörk choklad ska vara bra att äta emot både smärta och för att höja humöret :)

Svar: Vi tycker också att det måste bli något fint :-) har inte hört från kliniken än så jag tar det som ett gott tecken. Mörk choklad, det låter ju super, får skicka maken att köpa det då :) Kram
K
Mot ett liv

2013-02-27 @ 00:20:52
URL: http://endrom.blogg.se
Postat av: Hannanas

Mitt började med att magen svullnade upp och en lätt andnöd. Bara lite i början, jobbigt att gå i trappor osv. Senare fick jag ju även vätska i lungan och då blev det jäkligt jobbigt att andas istället. Jag har skrivit ganska mycket om det på min blogg, gå in på kategorin OHSS så finns allt där.

Svar: Det låter ju inte så kul. Ska titta in hos dig och läsa på lite. Kram
K
Mot ett liv

2013-02-27 @ 09:30:54
URL: http://minbebis.com/blogg/hannanas/
Postat av: Mary

Grattis till alla fina ägg! Jag hoppas såklart att ni bara behöver ett av dom och kan frysa in de andra till många syskon. Lycka till!

Svar: Det hoppas vi också på. Hade känts så skönt att de som hamnar i frysen blir till syskon istället :)Kram
K
Mot ett liv

2013-02-27 @ 10:01:54
URL: http://saintmaryslog.wordpress.com
Postat av: Lena

Åh vilken underbar läsning :). Massa kramar och lyckosparkar!

Svar: Tack! Vi var väldigt glada och trötta (framför allt jag), men det var ett väldigt lyckat äggplock.Kram
K
Mot ett liv

2013-02-27 @ 10:08:25
URL: http://jagelena.blogg.se
Postat av: Libra

Grattis! Det var en bra skörd. Hoppas många blir befruktade. :)
Kram
Libra

Svar: Det hoppas vi med :) håller tummarna hårt.Kram
K
Mot ett liv

2013-02-27 @ 11:29:54
URL: http://www.minbebis.com/blogg/libra/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0