Barnmorskan

Ingen bebis i natt heller så det blev ett sista besök hos barnmorskan. Var verkligen inte sugen på att gå dit men allt blev bättre när vi väl kom dit och fick prata lite.
Har haft mycket sammandragningar /förvärkar i över en vecka och blivit lika besviken varje gång det inte blivit något mer.

Hon frågade själv om jag ville att hon skulle känna och göra en hinnsvepning, och det ville jag ju, hade gått med på vad som helst. Det positiva var att livmodertappen var mjuk och jag var redan öppen 1,5 cm, vid själva hinnsvepningen kunde hon lätt töja till 3 cm utan att det gjorde ont alls. Hoppas nu verkligen att det hjälpt och att det kan bli bebis snart. Om inte, så blir det in på förlossningen för igångsättning på onsdag.

vecka 42

Japp, så är det, närmare bestämt 41+1 idag. Vi har ett nytt besök hos barnmorskan inbokat imorgon vilket jag i min vildaste fantasi inte trodde att vi skulle behöva gå på. Jag hoppas verkligen att jag kan få en tid på förlossningen då för att bli igångsatt. Jag vill verkligen inte gå mer än de två veckor man säger över. För vi vet ju till 100% att jag har gått över, det finns inte en möjlighet att någon skulle ha räknat fel på födeslsedatumet.
 
Att kroppen nu tar mer stryk det märks men det kan jag stå ut med. Det jobbigaste är att inte få sovapå nätterna, det kan bryta ner ens psyke ganska så snabbt. I morse vaknade jag halv 4 (somnade ca halv 12) och kunde inte somna om. Kroppen var orolig, ryggen värkte och hjärnan lekte 1000 frågor med sig själv.
det är tur att jag hade lillan som höll mig sällskap med lite morgongympa <3
 
Provade ännu ett husmorstips igår, eftersom att vi har en så envis och oförutsägbar bebis så passade jag på att julpynta igår så har vi det gjort ifall hon vill komma på första advent, och för att kunna sätta upp ljusstakarna så var jag ju tvungen att putsa fönster. Nu har jag slagit hål på att den aktiviteten startar förlossningen för det har den inte gjort. Lillan ligger fortfarande i magen och stormtrivs.
 
Andra husmorstips jag provat (som uppenbarligen inte fungerar på mig i alla fall)
 
Gå lång rask promenad (resulterade bara i ondare fogar)
Bokat in mycket som är svårt att boka av (sägs att bebis kommer när det är som mest olägligt)
Druckit te på basilika och kanel (var bara äckligt och resulterade i illamående)
Ätit färsk ananas (väldigt gott, men man får ont i munnen efter 3/4)
 
Jag dricker också hallonbladste men det sägs ju inte sätta igång förlossningen utan ska stärka livmodern och göra att man inte blöder lika mycket och att man slutar blöda fortare efter förlossningen. Har inte kommit dit än så än kan jag inte utvärdera denna metod.

Besök på förlossningen

Då har vi varit på första besöket på förlossningen, ringde in i eftermiddags då lill-donnan inte rört sig som vanligt sen igår. Tyckte hon var slö och svarade knappt tillbaka när jag buffade på henne. 
Har ju blivit matad med hur noga det är att hålla koll på rörelserna, och att jag gått över gjorde mig inte mindre orolig. 
Fick inte prata med den mest pratglada barnmorskan när jag ringde heller. Vi fick i alla fall komma in på kontroll så jag ringde hem mannen från jobb och sen åkte vi in. 
 
Jag kände inget i bilen heller vilket jag nästan alltid gör, så oron var på topp när vi väl kom fram. En väldigt trevlig undersköterska släppte in oss och kopplade på ctg. Det var så skönt att höra hennes hjärtslag, och sen blev det full fart i magen. Kan ju säga att ctg - doserna var inte populära. Det var så skönt att få veta att hon mår bra och tillräckligt med fostervatten hade hon med. 
 
Det tråkiga var att vi fick vad jag tyckte var en ganska otrevlig barnmorska, som sa att nu var det ju full fart på bebisen och om jag bara slappnat av hemma så hade jag garanterat känt henne som vanligt. Som att vi åker in för att vi tycker det är kul och bara var ute efter att vara besvärliga. 
 
Onödiga kommentarer får man tydligen höra överallt. 

40+6

Trodde aldrig att jag skulle skriva dessa siffror. Dels för att det från början var svårt att tro att jag ens skull få bära ett barn, dels för att jag var näst intill säker på att jag skulle föda en vecka före utsatt datum. Det visar ju helt på att oavsett hur man får barn så kan man inte planera något alls, jag hade ju läst att många som genomgår ivf-behandling föder tidigare. 
 
102% av min graviditet har passerat, här bakas det för fullt. Imorgon är det vecka 42, ska bli spännande att se om vi ska gå lite på den veckan med. 

40+4

Idag har varit en dålig dag. Kroppens gamla känslor och reaktioner på väntan infinner sig igen. Jag överanalyserar varje litet tecken på att något är på gång eller kan tänkas hända. Jag kan ju inte jämföra detta med väntan under behandlingen även fast de är lite samma känslor som kommer upp igen. Jag blir så arg på min kropp att dessa känslor kommer tillbaks igen för nu väntar vi ju på bebisen, jag ska vara glad!
Hade gråtanfall hela förmiddagen över att hon inte vill komma ut och för att jag blivit väldigt rädd för plötslig spädbarnsdöd i magen.

Lillan, kom ut innan mamma blir ett hormonellt och mentalt vrak.

40+2

Fortfarande bebis i magen, hon måste vara förvirrad, först vill mamma och pappa att hon till varje pris ska stanna kvar i magen och nu säger vi till henne att komma ut. Kanske tar några extra dagar att förstå.

40+1

Nu bor lill-donnan på övertid, jag trodde verkligen att det startat igår kväll då jag hade kraftiga sammandragningar var 10e minut i 5 timmar, men det var bara falsklarm då jag vaknade som vanligt i morse med bebis kvar i magen.

Mamma och pappa undrar hur länge du tänker stanna kvar i magen lilla skatt.

100%

Det visar min graviditetsapp idag, men än syns inga tecken på bebisnedkomst. Jag har provat huskurer som färsk ananas och promenad. Sen dricker jag hallonbladste sen några veckor tillbaka, men det ska ju inte starta förlossningen, bara göra den lättare och livmodern starkare.
Får se hur många bonusdagar jag ska gå ;-)

39+6

Då ska vår lilla komma till oss imorgon, om hon lärt sig kalendern och tillhör de 5% som kommer på beräknad dag. Det hade varit underbart men jag förväntar mig inte för mycket.

Var hos barnmorskan idag, hade högt blodtryck vilket förvånade mig. Det har legat stabilt under hela graviditeten men hade nu ökat till 139/91! Fick höra att jag inte skulle oroa mig då lillan mådde bra och jag visade inga andra tecken på havandeskapasförgiftning. Tycker att hon i alla fall kan komma i november. Kan vi göra den dealen bebis?

2 dagar kvar

Vi behövde inte ställa in dopet, lillan har inte visar några tecken på att komma så vi kunde både vara med på ceremonin och mottagningen efteråt. Det var ett väldigt fint dop och efter bjöds vi på soppa med efterföljande kaffe och kakor. Synd bara att det inte får plats lika mycket i magen längre. Det märks nu att kroppen börjar bli trött, även fast Foglossningarna nästan har försvunnit helt så är jag nu tröttare än vad jag var i början av graviditeten. Orkar inte vara aktiv lika länge innan jag måste vila, men det är ju inte så konstigt.
Funderade lite på att vi nu är så lyckligt lottade att vi snart ska få vårt barn. För här var väldigt många som hade bebisar, och hur längesen det var som jag kunde känna mig bekväm i den situationen, nu kunde jag faktiskt se små bebisar i barnvagnar utan att känna djup sorg och saknad. Drömde i natt igen att jag födde, det gick alldeles för fort och jag hade fått en väldigt otrevlig barnmorska, som inte tog någon hänsyn till mina önskemål. Det konstiga i det hela var att jag ändå bara kände total lycka. Att bebisen sen förvandlades till en av våra katter var bara konstigt, hjärnan är bra rolig ibland.

Kalas

Avklarat kalas idag och imorgon är vi bjudna på dop. Alla säger att bebisen kommer när man har saker planerade och inte bara går och väntar, men för vår del verkar det inte vara så :-P.

Mamma har slagit vad om att hon kommer imorgon, vi kan ju hoppas att hon har rätt. Det är spännande det här.

Makens dag.

Här hemma fortsätter nedräkningen till bf. Inte för att jag räknar med det är 4 dagar kvar. Idag är makens födelsedag och än så länge verkar det inte som att han skulle behöva dela med sig av den.
Då det är hans dag har han fått bestämma hur vi ska spendera dagen, så det har blivit lunch ute, lite shopping till honom och sen köpte vi med bakelse hem för fika.

Kan säga att jag är ganska trött nu och är glad att han bestämt att vi ska laga mat hemma ikväll och bara ha det mysigt. Ska försöka sova en liten stund nu så att jag orkar med att fira honom lite mer ikväll.

39+1

Nu är det mindre än en vecka kvar tills vår lilla pärla beräknas komma till oss. Jag har fram och tillbaka varit väldigt rastlös sen jag slutade jobba, men nu har mannen semester tills efter helgen så han kan rasta mig. Idag har vi varit i Malmö och ätit lunch på mysigt fik och bara njutit av varandra. Sen blev jag lite rastad i stan. Skönt att få lite frisk luft och som av en slump gick vi förbi en affär som sålde jättesöta barnkläder. Vi blev båda helt lyriska och kunde handlat allt. Det blev en liten klänning med matchande mössa och en liten mörklila manchesterdräkt. Kan inte säga att jag känner några direkta tecken på att lillan vill komma ut. Har lite längre sammandragningar som ibland gör lite ont men annars är allt som vanligt. Känns som om hon vill stanna till december ;-)

8 dagar

Precis så många dagar är det kvar tills vår lilla bebis beräknas komma till oss. Har dragit på mig en inte allt för rolig förkylning där näsan är både täppt, snorig och blöder då slemhinnorna är så torra och sköra. Jag har inte lyckats lista ut vem det är som kan ha smittat mig men det spelar ju ingen roll ;-).

Förutom förkylningen så mår jag idag väldigt bra. Foglossningarna besvärar mig nästan inte alls längre så idag var jag ute på en halvtimmes promenad i det fina höstvädret. Det var så fantastiskt skönt, och även om det bara var en liten stund (innan jag blev akut kissnödig) så var det underbart. Längtar så tills jag kan ta längre promenader med lillan i vagnen. Annars händer det inte så mycket här. Sen jag slutat jobba går jag mest och väntar för nu är allt fixat inför bebis, bara det sista som ska ner i BB - väskan.

Fortfarande inget = fler mössor

Känner fortfarande inga tecken på att lillan vill komma ut, har nästan inbillat mig att jag har fler sammandragningar men kommit fram till att så är det inte alls. Jag får ge mig till tåls så gott jag kan, men det är inte lätt. Idag är vi nere på ensiffrigt, alltså 9 dagar kvar till bf. Det hade ju varit en extra fin present till mannen om hon ville titta ut idag, men hon kan ju stanna där inne i 23 dagar till om hon skulle vilja.

Undertiden som jag/vi väntar virkas det fler mössor. Har gjort ytterligare en som vi ska ge bort i doppresent och börjat på nummer 4. Den fjärde ska bli en prinsesstårta i marsipangrönt och med en rosa ros på toppen istället för tofs. Jag hoppas nästan att jag inte hinner bli klar med den ;-)

vecka 38+2

Det är en lite konstig känsla hur dagarna kan flyta ihop och samtidigt känns det som om tiden går så långsamt. Nu är jag ju inne i slutskedet av väntan. Lill-donnan beräknas komma om 12 dagar. Det är underligt att 12 dagar kan kännas så nära men ändå så långt borta. 
Än så länge har jag inte känt något som jag direkt kan koppla till att hon planerar att komma ut till oss tidigare. Många säger att jag ska ställa in mig på att gå över tiden, lätt att säga men så mycket svårare att göra. Idag känns min kropp konstig, rastlös men samtidigt väldigt trött. Just den kombinationen gör det svårt att få ro till att vila. Men jag försöker så gott jag kan för jag vet att kroppen behöver vila upp sig för den kommande förlossningen.
 
När mannen kommer hem från jobbet ska vi åka och hämta hem vagnen! Ska bli så kul att kunna packa skötväskan och pyssla lite. Blir nog en tur till IKEA med om fogarna inte bråkar för mycket. Behöver köpa en soptunna som vi kan kasta blöjor i. Tänk att det skulle vara roligt att köpa sånt.
 
Lilla vackra, älskade bebis, kom till mamma och pappa, vi längtar så efter dig.

Produktionen

Har nu virkat två mössor och börjat på en tredje. Den ena blev väldigt stor så den får ligga till nästa säsong, men den andra tror jag blev alldeles lagom till lill-donnan nu när hon kommer ut. Sen jag gick hem från jobbet längtar jag/vi ännu mer efter henne. Alla säger att jag ska njuta nu innan hon kommer. Njuta av att till exempel kunna gå på toa nä jag vill eller bara sitta i soffan framför tvn. Men jag har gjort det tillräckligt, nu vill jag ha bebis. Men det är ju bara hon själv som vet när hon kommer, så fram tills dess får jag virka mössor ;-).

Här är mina två skapelser.

Mössa

Då jag inte riktigt kommit in i att jag ska ta det lugn nu så skaffar jag mig små projekt. Har snart virkat klart vad som skulle bli en mössa till lillan. Men den ser ut att bli ganska så stor så får nog vänta några månader innan den kan passa. Lägger ut en bild när den är klar om det inte blir total katastrof ;-)

RSS 2.0