Good to go

Idag är jag mycket bättre, har klarat mig utan smärtstillande hela dagen så imorgon ska jag tillbaka till jobb. 
Vi fick äntligen tag på RMC idag så nu vet vi vad som gäller där. Om man gjorde IVF privat och betalade för det så hade man kvar sina försök hos dom, om de tidigare försöken inte resulterat i barn. 
Men om man gjort försök i annat landsting hade man förbrukat sina gratisförsök. Så för vår del är det ju bara till att köra. 
Längtar verkligen till måndag! 

Kommentarer
Postat av: Votivi filii

Så skönt att smärtan börjar avta och att du fick tag på RMC så att du kunde få svar på dina frågor.

Svar: Smärtan är faktiskt helt borta nu och det var skönt att vara tillbaka på jobb. Det känns mycket bra att ha rätt ut det, för man vill ju inte kasta gratisförsöken i sjön, känns ju bra att ha en back up.Kram
K
Mot ett liv

2013-01-15 @ 20:58:52
Postat av: Fiffig

Låter bra! Så funkar det för oss också med landstingsförsöken. Vart söker ni privat?
Kram

Svar: Vi söker på IVF-kliniken Cura i Malmö, var håller ni hus?Kram
K
Mot ett liv

2013-01-16 @ 19:09:31
URL: http://fiffig.bloggo.nu
Postat av: Fertilitetsresresa

Vwrkar som om du har kollat upp lite kring det jag funderar på... Väntetiderna börjar tära på mig... Om man gör ivf-försök på landstinget som misslyckas och man sedan sätt på nya väntelista för nytt försök "får" man göra det privat under tiden om man vill eller åker man bort från listan då? Hur räknas de tre försöken som vi är berättigade i landstinget? Om vi får ett barn privat är de tre försöken strukna i landstiget då. Vad gäller?
Alltså du behöver inte svara om du inte vill. Men jag undrar...

Lycka till och hoppas du slipper ha ont nu :)
Kram

Svar: Hej!Jag mår helt bra nu så tackar som frågar.
Det beror helt på vilket landsting du tillhör då alla har olika regler. Minns inte om du sagt var du håller till men detta är infon jag fått ut från Region Skåne:
Man får göra IVF privat medan man köar, och då menas privat att det inte ska var subventionerat utan man ska betala allt själv.
Om detta el dessa försök resulterar i barn åker man bort från listan eftersom att region skåne tillämpar ett barn principen.
Har man gjort IVF i annat landsting ex Göteborg är man inte berättigad gratisförsök i Skåne också (Om du då gjort 3 i gbg, annars tror jag du får resterande försök).
Här fungerar det så att du får 6 poäng att göra av med. Ett fullt IVF från stim, ÄP till insättning kostar 2p, vilket ger tre hela försök. Men om man får ut många bra ägg och kan spara i frysen så "kostar" ett frysförsök 1p (om jag minns rätt) så om man får ut många bra ägg första gången har man fler försök än 3.

När poängen är slut och om man fortfarande har bra i frysen kan man själv betala för att få även dessa insatta.

Hoppas att du blir lite klokare på detta.
Kram
K
Mot ett liv

2013-01-16 @ 21:45:37
URL: http://fertilitetsresa.blogg.se
Postat av: L

Hade jag vetat att väntetiden skulle bli så lång till RMC som den blev så hade vi också sökt privat först. Man blir galen av all väntan. Men ändå skönt att ha gratisförsöken kvar. Skönt att du mår bättre!
Kram

Svar: Vi kände också att vi inte orkade med väntan. men OM det inte går som vi vill så känns det skönt att ha de försöken kvar.
Kram
K
Mot ett liv

2013-01-17 @ 21:18:56
URL: http://drommenomenliten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0