Föräldragrupp

Är nyss hemkommen från vår första träff med MVCs föräldraträffar. Vi är 7 par som ska träffas tre gånger för att få information och dela tankar och förväntningar.
Vi väntar alla första barnet så det blev inte så mycket delande av erfaranheter, och vad man förväntar sig av kursen är lite svårt att svara på då ingen av oss varit i den här situationen tidigare.
 
Det började med att vi fick testa hur gravidsenila vi är genom att intervjua personen bredvid och sedan presentera den personen för hela gruppen. Det blev lite tokigheter med datum och så vidare, men vi kunde ju alla skylla det på graviditeten (ja inte männen då i och för sig).
 
Där kom också en sköterska från BVC som vi kunde ställa frågor till om allt som rör bebisen efter förlossningen. Både jag och amnnen störde oss extremt på henne när hon sa att om man var orolig för plötslig spädbarnsdöd så hade man nog drabbats av en depression. Jag är väldigt orolig för det, men jag lider inte av någon depression. Vi har gjort IVF och kämpat så efter detta efterlängtade knyte, så man kan oroa sig av andra anledningar.
 
Så nu har vi i alla fall bestämt att på det BVC ska vi inte gå ;)
 
Diskussionerna kommer säkert igång lite mer nästa gång, då ska vi gå igenom de olika faserna i förlossningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0